Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mesterségek Völgye - Az iparosodás kezdeti lépései

2012.08.05

 Üdvözlet Gazdatársak!

 


Elérkezett a várva várt pillanat: kis településünk igazi iparvárossá nőtte ki magát! 

A termelési lehetőségek a 40. szinttől elérhetőek a számotokra.

Négyféle szakmában, négy különböző gyártási területen próbálhatjátok ki magatokat, de egy farmer egyelőre csak egy szakmát választhat ingyenesen. 

A választást jól gondoljátok meg, nem tudjátok a döntéseteket a későbbiekben megváltoztatni, és ebben mi sem tudunk segíteni a számotokra!!!

 
A második szakma megszerzésének költsége 1,99 Euró, amely magába foglalja 300 db alapanyag árát is. Illetve már SMS -ben is megrendelhető a 2. szakma joga, ára 762 Ft.

 


(Amennyiben mégis egyszerre két dolgot szeretne valaki csinálni, akkor a Bankban lehetővé tesszük ezt a számára, egy fizetős ajánlat segítségével. A lehetőség akkor nyílik meg, ha már választottál egy szakmát, majd a másikra is rákattintasz.)

*******************************************
 

 

A harmadik szakma ingyenesen elérhetővé válik, amint a játékos az első két szakmában eléri a harmadik szintet. Ettől függetlenül, amíg ezek a szintek nincsenek meg, meg is vásárolható.

*******************************************

 


Egyik a pékmesterség, a másik a lekvárfőzés, harmadik a virágkötészet tudománya. Természetesen mindenről részletes beszámolót olvashattok, de most ismerkedjünk meg az új területtel.

*******************************************

Az előbb felsorolt három mesterségtől független a Természetgyógyászat, amit a Bölcs Tölgyön lehet kiváltani 150 csillagért, a 70. szinttől kezdve.

 

 


A Térképen mostantól megtalálható a Mesterségek Völgye:

 Az új területre belépve ez a kép fogad benneteket:

 


Ugye milyen varázslatos hely? 

Ha kigyönyörködtétek magatokat, akkor nézzük mihez is kezdhetünk frissen birtokba vett területünkkel.

 


 
 
A szakmák kitanulása

A szakmák fortélyainak elsajátítása két helyszínen történik: a Mesterségek völgyében, és a Gazdakörben. Ezeket felváltva kell elvégeznünk, egyiket a másik után. Nincs lehetőségünk arra, hogy valamit kihagyjunk a sorból.

Bármelyik szakmát is választjuk, első lépésben egy Gazdaköri feladatot kell teljesítenünk, amelynek eredményeképpen felépül az általunk kiválasztott üzem a Mesterségek völgyében, és ezt követi majd a szakma gyakorlása.Miután letettétek a voksotokat egyik vagy másik lehetőség mellett, elkezdődik az igazi munka, hiszen még csak az építkezés kezdődött el, a termelés és a betanulás még várat magára.Amíg a munkások szorgoskodnak, nekünk egy kezdő Gazdaköri feladattal kell komoly szándékainkat bizonyítani, melynek végeztével birtokba vehetjük új üzemünket.


 
Ennek a feladatnak a teljesítése után épül fel teljesen az adott gyárunk, és kezdhetünk neki a valódi tanulásnak. Mivel ez a feladatsor (ami egyébiránt 5 szintet foglal magába) mindkét szakmánál eltérő, így a részletes ismertetést is a szakmák leírásában találjátok majd meg.


Bármelyik műhelyet is választjuk, hasonló tematikájú látvány fog fogadni bennünket.


 
1. A noteszünk - itt találhatóak majd a receptek, amiknek elkészítésével szintenként újabb és újabb finomságokat készíthetünk el.

2. A polc - az eddig elkészült összes termékünk ide kerül, és itt dönthetünk a további felhasználásukról. 

3. A pontszámláló - itt láthatjuk, hogy az eddig elkészült termékeink mennyi tapasztalati pontot hoztak a konyhára, és mennyi kell még a következő szinthez.Egy szövegbuborékban lesznek a konkrét értékek, ha az ikon fölé visszük az egeret.


Ez nem egyenlő a farmon gyűjtögetett Tapasztalatponttal, nem összkeverendő a kettő!

4. A szintjelző csík - itt grafikus formában is nyomon követhetjük fejlődésünket.

5. A Start gomb - ezzel indíthatjuk a sütést/főzést/létrehozást, illetve állhatunk el szándékunktól.


Receptek

A receptek 4 olyan alapanyagot fognak kérni tőlünk, amelyek az eddigiekben nem álltak a rendelkezésünkre. (só, zselécukor, virágdrót, gyógyelixír)


Beszerzési forrásaik:
  • Felreppenő ajándék formájában érkeznek aratáskor.
  • A tehetősebbek Farmaranyért is megvásárolhatják.


Az a hozzávaló ami nem áll rendelkezésre, piros számmal van jelölve. Amelyik hozzávalót FA-ért meg is vásárolhatjuk azonnal, ott a szám mögött egy kék + jellel van kiegészítve, oda kattintva megvásárolható.


Alul középen a főképernyőn egy számláló lesz majd látható, ott állíthatjuk be az egyszerre elkészítendő mennyiséget, ami maximum 50 tétel lehet, természetesen a jegyzetlapon a hozzávalók mennyisége is eszerint változik majd.


Ezután a Sütésre/Főzésre/Létrehozásra kattintva elindul a folyamat. Ezt egy százalékkijelzős órán is figyelemmel kísérhetjük majd. Ha kilépünk a játékból, a gyártás akkor is megy tovább, mint a malom esetében.

Ha elkészült a kívánt termék, akkor tapasztalati pontokat kapunk, melyeket itt kísérhetünk figyelemmel:


Akkor lépünk szintet az Üzemben, ha megszereztük az összes pontot - a példánál maradva az első szinten ez 1500 pontot jelent.
Ezek után ismét egy Gazdaköri feladat következik, ami megnyitja majd az Üzemi feladatok újabb szintjét, és így tovább.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.