Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állattenyésztés (tyúk,nyúl stb.), ólak, istállók

2012.08.05

 Állattenyésztés

Ha a baloldali menüben az állatszimbólumra kattintasz, a megnyíló menüben láthatod, milyen állatokat tenyészthetsz már. Minden szinten újabb és újabb állattípusokhoz férhetsz hozzá. 

A szintlépések után nem kapod meg automatikusan az ólakat, minden tenyészetet külön kell megvásárolnod az Ácsműhelyben. A farmra visszatérve kattints a már ismerős állat ikonra, a megnyíló sorban válaszd ki azt az ólat vagy istállót, amelyet a városban vettél, majd helyezd el a birtokon kedved szerint. A bal egérgombot addig lenyomva kell tartanod, amíg meg nem találtad az új állatlaknak az ideális helyét. Minden tenyészet mérete 2x2 mező. Az állatlakokat kedved szerint bármikor mozgathatod és áthelyezheted a birtokodon. Természetesen ugyanabból az állatfajtából több tenyészetet is tarthatsz, ilyenkor több szaporulatra számíthatsz.

Az állatokat etetni is szükséges, amelyeket saját magad is legyárthatsz a terményekből.

Etetéshez kattints az adott ólra vagy istállóra, és a megjelenő kis ablakban a vályú ikonra. Ha az állataidat nem csak eteted, hanem meg is itatod (kattints az ólra, majd a megjelenő vízcseppre), sokkal kevesebb ideig kell várnod az utódokra. Minden ólban vagy istállóban látható, hogy van-e az állatoknak elég tápjuk és vizük.

Szupertáp

Etetéshez használhatsz szupertápot is, amely lefelezi a termelési időt. Ezt a pajta melletti zöld tartálynál veheted meg farmaranyért vagy pedig városi küldetések nyereményeként szerezhetsz, illetve a kerekkeréken nyerhetsz.
Bővült a beszerzési kör: már a malomban (csak a farmon, szigeten nem) is elő tudtok állítani szupertápot, de csak saját részre. Nem piacképes a szupertáp továbbra sem.
Csak küldetések esetén használd és ott is jól gondold meg, hogy mikor! Amennyiben szupertáppal etettél, fényesen világit az etetőjük.

Víz

Nem létfontosságú vízzel ellátni az állatokat, lesz alom anélkül is. 
(Érdemes, utánaszámolni, hogy szükséges -e!)
Az itatás által a tenyészidő 20% -kal csökken.

A tenyésztett állatok, éppúgy mint a gyümölcs-, zöldség- vagy gabonatermények, a pajtába kerülnek. Ha a pajtára kattintasz, bármikor áttekintheted az állományodat.

A szaporulat, általánosságban 1 állat! A fejlesztések adott esetben ezt növelhetik, de ez nem érvényes minden fejlesztésre!

Minden egyes születés után, az ólakban, istállókban trágya termelődik.
Csak akkor láthatsz neki az újabb tenyésztésnek, ha kitakarítottad a trágyát az ólból.

A tenyésztési időt csökkentik különböző fejlesztések, amelyeket küldetések nyereményeként kapsz, műhelyben építesz, vagy a Gazdaboltban vásárolsz! A be- illetve megszerzés után a baloldali ikonoszlop, állatos ikonjánál találod meg. A fejlesztéseket, a már meglévő épületekre kell ráhelyezni, nem külön épületek!Ólak, területek törlése: 
A fejlődés során vagy esetleg helyhiány miatt előfordulhat, hogy feleslegessé válik egy-egy ól. Ilyenkor egyetlen lehetőség van. Törölni kell az ólat. A törlés ingyenes.
Termőföldet és minden más dolgot (pl.: ól, fa, díszítő elemek, stb) úgy tudsz törölni, hogy a bal oldali menüpontban a legalsó, fűrészt és kalapácsot ábrázoló ikonra kattintasz egyszer, majd utána arra a területre/ólra/fára/stb, amelyet törölni szeretnél. A terület amelyet törölni fogsz, pirosan fog megjelenni. 

A törölt ól a menübe kerül, a rajta lévő fejlesztések szintén. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.